מחקר בגובה העיניים
מחקר בגובה העיניים
עובדות ומספרים
חיפוש אחר דרכים חדשות להשבחת הערך התזונתי של צמחים
חומצות אמינו שאינן מיוצרות על ידי הגוף ועל כן הכרחי לקבלן במסגרת התזונה שלנו ממקורות חיצוניים קרויות חומצות אמינו חיוניות. המחקר שלנו עוסק בהבנת תהליכי ההצטברות של חומצות אמינו אלה בצמחים, על מנת שנוכל להשביח צמחי יבול מזינים יותר
התפתחות צמחים וכמות היבול שניתן להפיק מהם תלויים בתנאים הסביבתיים ובגורמים גנטיים בצמח. אחד הגורמים האלה הוא מידת היצירה ו/או הפירוק של חומצות האמינו – יחידות המבנה הבסיסיות של החלבונים. עדיין חסר לנו ידע רב על האופן שבו השינויים ברמות חומצות האמינו משפיעים על הגידול וההתפתחות של הצמח, כמו גם ידע על השפעת השינויים ברמות חומצות האמינו בצמחים על הערך התזונתי של המזונות המבוססים עליהם. חשיבות רבה במיוחד נודעת לרמות חומצות האמינו החיוניות – חומצות אמינו שאינן מיוצרות על ידי הגוף ועל כן הכרחי לקבלן ממקורות חיצוניים, ובייחוד ממזון צמחי. השבחת צמחי יבול להגדלת הייצור של חומצות אמינו חיוניות מחייבת הבנה עמוקה של תהליכי הצטברות חומצות אמינו אלה בצמח, שהם תוצאה של קצב הייצור והפירוק שלהם. המחקר הנוכחי עסק בהבהרת מנגנוני הייצור והפירוק חומצות אמינו ובהבנת יחסי הגומלין בין תהליכים אלה לבין ביטוי גנים בצמח. מטרתנו היא להעמיק את ההבנה של מנגנונים אלו כדי שנוכל למצוא דרכים לשפר את הצטברות חומצות האמינו החיוניות בצמחים המשמשים למאכל אדם או בהמה.